Rechter zet luidruchtige huurster woning uit

Een huurster van een appartement in Reijmerstok veroorzaakte zoveel geluidsoverlast voor omwonenden dat ze op last van de rechtbank in Maastricht de woning heeft moet verlaten Dit gebeurde op verzoek van de eigenares van het appartementencomplex. Die had een kort geding aangespannen.

Problemen
De huurster, die volgens de rechter kampt met psychische problemen, vertrok vorige week. Ze was er in mei vorig jaar komen wonen. maandagmiddag werd haar huisraad opgehaald.

Schelden
“Vanaf het moment dat zij in de woning is getrokken is er sprake van continue (geluids)overlast”, verklaarde de advocaat van de eigenares van het twaalf appartementen tellende complex onlangs voor de rechter. “Ze scheldt, tiert, schreeuwt en gooit met deuren. Tevens is er zeer veel overlast van blaffende honden, die in haar woning verblijven.”

‘Onbewoonbaar’
Hulp van verschillende instanties – Veiligheidshuis Maastricht, Mondriaan, psychiater, politie – mocht niet baten. “Het gehele complex is onbewoonbaar geworden”, klaagde de advocaat. Bewoners maakten minder huur over. Een bewoner nam tijdelijk intrek in een hotel.

Als je de juiste weg bewandeld kan het dus wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: