Mogelijk nieuwbouw woonzorgcentrum Alphonsus in Mierlo-Hout

Morgen te lezen in het ED
HELMOND – Woonzorgcentrum Alphonsus in Mierlo-Hout wordt na 40 jaar mogelijk gesloopt en vervangen door een nieuw, groter complex. Het huidige pand van Savant Zorg aan de Hoofdstraat is gedateerd, onder meer qua wooncomfort, technische (zorg)mogelijkheden en energieverbruik. Daarnaast neemt door de vergrijzing de vraag naar zorgwoningen toe.
Savant gaat samen met woningcorporatie Compaen onderzoeken of nieuwbouw wenselijk en financieel haalbaar is. Komend voorjaar moet hierover uitsluitsel zijn. Mocht het plan doorgaan, dan komt er eerst nieuwbouw op het nabijgelegen perceel van Compaen, om het hoekje aan de Houtse Parallelweg. Dat terrein wordt nu gebruikt als hondenuitlaatstrook. Pas als het nieuwe complex klaar is, wordt het oude gesloopt en komt ook daar iets nieuws terug. De eerste nieuwe appartementen komen beschikbaar na 2020.

Wordt op een ‘mooi’ moment naar buiten gebracht nu er in de komende periode tientallen medewerkers met ontslag bedreigd worden om fininanciele redenen. (Volgens de directie gaat het overigens om andere redenen). Loop op dit moment maar eens binnen in de Woonzorgcentra van Savant en vraag maar eens aan bewoners en personeel wat er zich allemaal afspeelt.

Klik op de foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: