Geen 2e Tsjernobyl ramp

Nucleaire deskundigen maken zich zorgen: het Belgische parlement heeft twee oude en gebrekkige kerncentrales onlangs weer opgestart. Dit brengt het risico op een volgende Tsjernobyl-ramp met zich mee, hier in het hart van Europa!

In een van de oude reactoren ontstond een paar weken terug nog brand en vond een explosie plaats, en de Belgische hoofdverantwoordelijke voor nucleaire veiligheid drong aan op controles nadat 16.000 scheurtjes ontdekt waren! Buurlanden uiten hun bezorgdheid, en de Nederlandse milieuminister heeft onlangs een van de betreffende centrales bezocht — als genoeg van ons in de komende 72 uur in actie komen zouden we een einde kunnen maken aan deze waanzin door te eisen dat België de centrales stillegt totdat een grondige impactanalyse uitgevoerd is.

Een radioactieve nachtmerrie in een dusdanig overbevolkt gebied raakt iedereen in Europa. Laten wij daarom 500.000 handtekeningen afleveren aan de ministers van Nederland, Duitsland en andere cruciale landen, en duidelijk maken dat EU-burgers het niet van België zullen pikken om risico te lopen op nog een Tsjernobyl. Teken en deel dit op Facebook, Twitter, email… waar dan ook, voordat het te laat is:

 

https://secure.avaaz.org/nl/belgian_nuclear_shutdown_nl_rb/?fumdgkb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: