Gezondheid en komkommers

Eet meer komkommers
14 redenen waarom komkommers goed voor je zijn. Komkommers zijn de vierde meest geteelde groenten in de wereld.  Ze staan bekend als een van de beste voedingsmiddelen voor uw algemene gezondheid en worden ook de “supergroente” genoemd.

 1. Komkommer hydrateert je lichaam Als je het te druk hebt om voldoende water te drinken, kan je gewoon een stukje komkommer eten.  De groente bestaat voor 90 procent uit water.
 2. Komkommer vecht tegen warmte: zowel vanbinnen als vanbuiten Het eten van komkommer helpt brandend maagzuur te verlichten.  Ook bij zonnebrand helpt de supergroente goed: leg komkommer op je verbande huid en de pijn wordt meteen verlicht.
 3. Komkommer ontgift Het hoge vochtigheidsgehalte in de komkommer doet dienst als een virtuele bezem die alle afvalstoffen uit je lichaam veegt.  Als je regelmatig komkommer eet, ontbindt de groente bovendien nierstenen.
 4. Komkommer voor je dagelijkse hoeveelheid vitaminen Komkommers bevatten de meeste vitamines die het lichaam nodig heeft op een dag.  Namelijk vitamines A, B en C die het immuunsysteem stimuleren, je laten stralen en energie geven. Versterk de voordelen van komkommer door er sap van te maken met spinazie en wortel.  Als je onbespoten komkommers hebt, pers dan zeker de schil mee.  Die bezit namelijk een goede hoeveelheid vitamine C, ongeveer twaalf procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
 5. Komkommer bevat huidvriendelijke mineralen Komkommer is rijk aan kalium, magnesium en silicium.  Dit is de reden waarom kuuroorden verschillende op komkommer gebaseerde behandelingen aanbieden.
 6. Komkommer helpt de spijsvertering en slankt af Door het hoge watergehalte en de lage calorie-inhoud is komkommer een ideale bron voor mensen die willen afvallen. De vezels in komkommers zijn goed voor de spijsvertering.  Het dagelijks nuttigen van komkommers wordt zelfs beschouwd als een hulpmiddel tegen chronische constipatie.

Tips: Je kan komkommer gebruiken in soepen en salades of knapperige komkommerstukjes eten met een romige, magere yoghurtdip.

 1. Komkommer vitaliseert de ogen Een gekoeld schijfje komkommer op gezwollen oogleden leggen, is misschien een cliché, maar het helpt werkelijk de oogwallen te verminderen.  Dit dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van de groente.
 2. Komkommer bestrijdt kanker Het is bekend dat komkommer secoisolariciresinol, lariciresinol en pinoresinol bevat.  Deze drie lignanen hebben een sterke band met verminderd risico op verschillende soorten kanker, zoals eierstokkanker, borstkanker, prostaatkanker en baarmoederkanker.
 3. Komkommer geneest diabetes, verlaagt cholesterol en regelt de bloeddruk Komkommersap bevat een hormoon dat nodig is voor de pancreascellen om insuline aan te maken.  Daarom is komkommer gunstig voor diabetespatiënten. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat een stof genaamd sterolen in komkommers het cholesterolniveau kan laten afnemen. Komkommers bevatten veel vezels, kalium en magnesium.  Deze voedingsstoffen reguleren de bloeddruk.  Daarom is komkommer goed voor de behandeling van zowel hoge bloeddruk en lage bloeddruk.
 4. Komkommer verfrist de mond Komkommersap geneest en verfrist ziek tandvlees.  Neem een schijfje komkommer en druk het met je tong tegen je gehemelte gedurende een halve minuut.  De fytochemicaliën bestrijden de bacteriën in je mond die de oorzaak zijn van een slechte adem.
 5. Komkommer laat je haar en nagels stralen Het wondermineraal silica in komkommer maakt je haar en nagels glanzender en sterker.  De zwavel en silica bevorderen bovendien de haargroei.
 6. Komkommer bevordert de gezondheid van de gewrichten, verlicht artritis en jicht Gezien komkommer een goede bron van silica is, wordt het bindweefsel versterkt, wat de gewrichten gezonder maakt. Gemengd met wortelsap, kan komkommer jicht en artritispijnen verlichten door het niveau van het urinezuur te laten dalen.
 7. Komkommer tegen een kater Heb je ‘s ochtends last van hoofdpijn of een kater?  Als je een paar schijfjes van de groene supergroente eet voor het slapengaan, dan kan je dit voorkomen. Komkommers bevatten voldoende vitamine B, suikers en elektrolyten om bepaalde belangrijke voedingsstoffen aan te vullen en de hevigheid van zowel een kater als hoofdpijn te laten afnemen.
 8. Komkommer voor gezonde nieren Komkommer vermindert het niveau van urinezuur in het lichaam, terwijl ze de nieren gezond houdt. Redenen genoeg dus om komkommers op te nemen in je voeding.  En ze zijn bovendien een lekkere snack!

  Komkommers
  Klik op de foto.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s