Oud-burgemeester Fons Jacobs en de stelende stadswacht

 

De op diefstal betrapte Poolse stadswacht had de hulp ingeroepen van de oud-burgemeester Fons Jacobs. Fons Jacobs benaderde daarvoor de toenmalige directeur van de Stadswacht Joop van Stiphout die op zijn beurt burgemeester Elly Blanksma verwittigde van de bemoeienissen van Fons Jacobs.

Fons Jacobs zou een goed woordje voor de vrouw gedaan hebben omdat zei jaren als tolk had gefungeerd in de uitwisselingen destijds met de zusterstad Zielona Gora in Polen.
Boze tongen beweren echter dat er nog meer aan de hand zou zijn als het opkomen voor het stelen van een flesje parfum en dat Jacobs het daarom voor haar deed opnemen.
Dit zijn boze tongen en daar is dus helemaal niets van bewezen.

Vast staat wel dat Jacobs zegt geen enkele bemoeienissen in de zaak gehad te hebben. Iets wat weer wordt tegengesproken door de huidige burgemeester Elly Blanksma. Hier spreekt dus iemand niet de waarheid. Dat de afgezette directeur van de Stadswacht, Joop van Stiphout, niet op de zaak wil reageren is begrijpelijk gezien het onderzoek dat dadelijk gaat volgen.

Al met al is er ondertussen wel het nodige geweld aangedaan wat betreft de naam Stadswacht Helmond en is er van de hoera stemming van de directie van enkele jaren terug, als beste landelijk leerbedrijf gekozen, niet veel meer over.
Hoe snel kan iets gaan als er zulke fouten worden gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: