mensen van 100 jaar in Helmond

Bijna 2.200 Nederlanders zijn honderd jaar of ouder. Dat is ruim twee keer zo veel als in 2000. Tussen nu en 2025 zal het aantal 100-plussers waarschijnlijk weer verdubbelen.
Dat er zo veel hoogbejaarden zijn, komt volgens het CBS door ”dalende sterftecijfers op gevorderde leeftijd”. De 100-plussers zijn ”opvallend gezond” en hebben weinig last van ouderdomsziektes
.
In Helmond woonde op 1 janauari 2014 slechts 2 honderd jarigen. Alleen al in De Ameide zijn er de laatste maanden 2 vrouwen 100 jaar oud geworden. Een er van is kort geleden helaas overleden. Dus de situatie is aan verandering onderhevig.

Onder de 100-plussers zijn nu veel meer vrouwen dan mannen, maar in de komende jaren zullen ook meer mannen hun honderdste verjaardag halen.”Een verklaring hiervoor is dat mannen steeds minder zijn gaan roken en vrouwen juist meer”, aldus het CBS.

Nederland heeft in verhouding tot de rest van Europa weinig 100-plussers. In Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland is dit aantal meer dan twee keer zo hoog vanwege de hoge vergrijzing in die landen. Italië en Griekenland behoren tot de meest vergrijsde landen van Europa.
Honderd plussers
Klik op het plaatje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s