Coffeeshop Bon Ville mogelijk naar de Burgemeester van Houtlaan

500 omwonenden van petit restaurant La Venezia aan de Burgemeester van Houtlaan hebben van de gemeente Helmond een brief ontvangen waarin gerept wordt over een mogelijke verplaatsing van de coffeeshop Bon Ville aan de Wolfstraat naar de hoek Burgemeester van Houtlaan – Molenstraat.
Het is nog geen 2 jaar geleden dat de gemeente stelde dat in een gerenoveerde woonwijk vol nieuwe huizen geen coffeeshop meer zou passen en dat om die reden de gemeente Helmond nu de mogelijkheden bekeek om coffeeshop Bonne Ville in de Wolfstraat in de binnenstad te laten verhuizen naar een locatie aan de rand van de stad. Wethouder Frans Stienen (CDA) gaf toen aan dat de gemeente, gelet op de perikelen rond coffeeshop Carpe Diem met twee aanslagen, uiterst zorgvuldig wilde opereren. Ook zou de aanwezigheid van een coffeeshop potentiële kopers van nog te bouwen huizen afschrikken.

Dus heeft de gemeente nu gewacht tot de nieuwe huizen in de Vossenberg verkocht zijn en zadelt nu de kopers op met een hoop overlast en waardevermindering van hun pas gekochte woning. Want dat er overlast ontstaat heeft de ervaring geleerd gezien de problemen in de Heistraat en de voormalige coffeeshop Carpe Diem aan de Noord Koninginnewal. Er moeten nog wat procedures gevolgd worden en dan pas kan de buurt bezwaar aantekenen. Fijn dat er zo een gemeentebestuur zit wat je kunt vertrouwen.
Maar een troost, de verkiezingen zijn in aantocht en dan kan er afgerekend worden.

Uit mijn eigen fotoarchief een foto van het pand La Venezia en een foto van de bomaanslag op de voormalige coffeeshop Carpe Diem.
Coffeeshop nr 3 coffeeshopbom2
Klik op de foto’s.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: