“Fons Jacobs en Tielemans schuldig”

Vanaf begin van de avond de twitterberichten gevolgd van Hans van de Ven van het ED die het raadsdebat live volgt in de raadszaal. Wat valt mij daarbij op:
Gemeentesecretaris Marneffe heeft wel degelijk Tielemans over zijn declaratiegedrag aangesproken maar kreeg geen gehoor bij Tielemans. Marneffe heeft op zijn beurt dit gemeld bij toenmalig burgemeester Fons Jacobs. Deze vond dat de declaraties in orde waren. Huidig burgemeester Elly Blanksma rekent daarom keihard af met Tielemans en Jacobs. Het was doodstil in de raadszaal toen de burgemeester hier een verklaring over aflegde. Dit zou voor mij een reden zijn om ook eens naar het declaratiegedrag van Fons Jacobs te kijken. Fons Jacobs zei vandaag tegen Omroep Brabant zich niet te heugen hier over persoonlijk met Tielemans gesproken te hebben.
Ook wethouder Jan van den Heuvel speelt in mijn ogen een kwalijke rol door vanavond weer niet aanwezig te zijn. (Afgemeld wegens privé omstandigheden.) Hij heeft collega wethouder Van Mierlo zondagmiddag per sms verzocht om niet deel te nemen aan het college overleg. Als ik daarbij optel de vragen en opmerkingen gemaakt door zijn fractie SDOH/D66/HB en de steun intrekken voor de coalitie is zijn aanblijven als wethouder ook niet meer geloofwaardig.
Fractievoorzitter Ko van Groen Links noemt het gedrag van Tielemans pure ordinaire diefstal. Tegen 10 uur wordt het duidelijk dat er waarschijnlijk een informateur komt die moet adviseren hoe bestuurlijk nu verder en er komt een onafhankelijk onderzoek naar het declaratiegedrag in de breedste zin van het woord. Ik wacht in spanning af wat een en ander gaat opleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: