(Te) Hoge beloningen bestuurders in Helmond

7 bestuurders/directeuren van 5 Helmondse (semi) publieke instellingen zitten met hun beloning boven de Brabant-norm van x80 144.108. Het betreft hier de Atlant groep, GGZ Oost-Brabant, Novadic-Kentron, de Zorgboog en Savant Zorg.

De Brabant-norm van 144.108 euro betreft het arbeidsloon (uitgaande van een voltijds dienstverband) inclusief alle andere vergoedingen zoals voor een leaseauto, ziektekosten, verzekeringen, pensioen, ontslag en representatie.

Nemen we nu Savant Zorg, een kleine middenmotor in het zorggebeuren waar sinds 1 juni 2010 Jan Joris Heling als enigste bestuurder in de Raad van Bestuur zit. De 58-jarige Jan Joris Heling woonachtig in Deurne schijnt goed voor zichzelf te zorgen met een beloning van x80 181.132,- Savant een stichting die einde 2010 over een eigen vermogen beschikte van x80 15,7 miljoen wat gezien het eerdere boekjaar met 1 miljoen was toegenomen.

De overschrijding van de Brabant-norm betekent wel dat Savant Zorg minder subsidiegelden gaat ontvangen waardoor de cliënten van Savant Zorg weer de dupe dreigen te worden. Als ik kijk wat de zorgvragers de laatste jaren al meer zijn gaan betalen en wat er nog met de verdere uitkleding van de zorg op hun afkomt ben ik van mening dat zo een beloning van een bestuurder niet kan.

Klik op de foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: