Bewoners Zorgcentrum De Ameide worden "uitgekleed"

De Ameide was eerst een serviceflat maar is de laatste jaren omgevormd tot een Zorgcentrum.
Veel van de bewoners hebben de laatste jaren maar een zorg en dat is of ze wel alle kosten kunnen betalen die het wonen in De Ameide met zich meebrengt.
Vorig jaar was er voor alle bewoners ook al sprake van fikse naheffingen wat betreft het energieverbruik en ander gerelateerde servicekosten.
Dit jaar is het helemaal extreem welke kosten de bewoners nu voor hun kiezen krijgen want liefts 82% van de bewoners worden aangeslagen voor meer energieverbruik met bedragen die soms de xe2x82xac 800,- over stijgen.
Savant heeft in mijn ogen nagelaten maatwerk te leveren door het niet tijdig aanpassen van de maandelijks te betalen voorschotbedragen die samen met de huur worden ingehouden.
Bewoners met alleen maar AOW en sommigen met een klein pensioentje erbij zijn nu genoodzaakt om betalingsregelingen te treffen.
Per 1 januari jl. zijn er ook al de nodige kosten bijgekomen zoals de huur van een halsalarm xe2x82xac 14,50 per maand, xe2x82xac 4,99 voor een radio- en tv aansluiting terwijl het gebruik van de wasmachine en het warme eten ook duurder zijn geworden.
Of dit alles nog niet genoeg is zijn de algemene kosten voor de bewoners met ruim xe2x82xac 10.000,- gestegen nadat Savant de oppervlakte van de algemene ruimten opnieuw heeft vastgesteld.
Als ik dan ook nog een plan aanhoor wat ook weer extra geld gaat kosten voor de bewoners kom ik tot mijn uitspraak dat het er op lijkt dat de bewoners financieel worden uitgekleed.
Ik ben er mij van bewust dat Savant zelf ook heeft moeten inleveren maar ik persoonlijk zou dan niet gekozen hebben voor bijvoorbeeld het laten aanbrengen van lichtreclame De Ameide want wat dit voor meerwaarde heeft voor de bewoners begrijp ik niet.
De Ameide reclame 
Klik op de foto.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: