Fons Jacobs laffe poepbestuurder en zakkenvullende CDA'er

Fons Jacobs laffe poepbestuurder en zakkenvullende CDA'er zijn niet mijn woorden maar stonden gisteren en eergisteren te lezen in 2 logjes op de website van Geen Stijl.

Fons Jacobs, laffe poepbestuurder

grrrr Voor criminelen, terreurhufters en overig schoftentuig is het momenteel goed toeven in Helmond. De CDA-burgemeester aldaar adviseert zwaarbedreigde ondernemers vooral zelf eens iets te doen tegen bovengenoemde geweldplegers. Het recht van de sterkste is officieel beleid in Noord-Brabantse enclave. Vraag maar aan de mishandelde cafetariahoudster Xiaojuan Xu en haar man. Maandenlang wordt het echtpaar al geterroriseerd door veelal Marokkaanse klootzakjes. Sinds 2009 vonden al 21 meldingen en 18 aangiftes de weg naar het politiebureau. Afgelopen december was de maat vol en stak manlief een van hen met een mes. Sindsdien zit hij vast en is de overlast onveranderd. Maar de familie Xu deed precies wat de burgemeester hun begin 2010 adviseerde. Handhaving van de openbare orde is haar eigen verantwoordelijkheid, zegt de burgervader – die zelf wegens ernstige bedreigingen persoonlijke bewaking geniet – in Binnenlands Bestuur. "Ik kan geen politiemacht oproepen om een cafetaria te exploiteren". Voor een gebiedsverbod is het volgens Fons Jacobs te vroeg. Wel zet hij (ex-criminele) straatcoaches in. Vanaf pagina 24. Door middel van het uitdelen van subsidie voor sportscholen dichten deze 'verbindingsofficieren' de kloof tussen straatcultuur (op dure schoenen en met blackberry de lokale chinees wegpesten) en de burgercultuur (wegkijken, goedpraten & knuffelen). Zo gaat dat dus. Zalvende foppolitici verplaatsen zich in gepantserde BMW's van safehouse naar safehouse, overlast veroorzakende straatmalloten krijgen subsidie en iemand die normaal zijn geld probeert te verdienen moet het zelf uitzoeken. Wat een land, wat een land…

Het optreden en uitspraken van burgemeester Jacobs inzake de cafetaria aan de 3e Haagstraat in Helmond West krijgt dus ook landelijke aandacht. Het is allemaal niet zo positief wat er over de burgemeester gezegd en geschreven wordt. Hier onder een van de vele reacties op Geen Stijl.

Fons Jacobs heeft het als burgemeester in Nederweert verkloot, in Brunssum verkankelemkiend (kreeg daar een granaat van de plaatselijke maffia onder de auto geduwd) en speelde een niet onbelangrijke rol in de Limburgse bouwfraude. Hief in Helmond eigenhandig een voetbalvereniging op (Klein Arsenal)en is voor het overige in geheel Helmond gehaat als de pest.
Kreeg te maken met de wereld van de Brabantse coffeeshophouders die geen gevoel voor humor hadden en Jacobs vervolgens serieus met de dood bedreigden. Waarna Fonske een peloton politie voor zijn huisdeur kreeg uitgestald, dit ter beveiliging van het lijf en de leden van Fons.
En die Chinese snackbarhouder? Die kan wat Fons betreft dood vallen.

Lees ook eens in dit verband het magazine voor Binnenlands Bestuur op wlke wijze Helmond de problemen te lijf gaat.  Klik hier voor het magazine

ED_PORTRET_FONS JACOBS 
Klik op de foto.

Gisteren kreeg een en ander dus een vervolg op Geen Stijl met een nieuw logje Fons Jacobs de zakkenvullende CDA-er. Daar wordt hij nog van meerdere duistere zaken beticht. Ik ben benieuwd wat dit teweeg gaat brengen. Naar mijn gevoel zou dit zo langzamerhand het eindekunnen gaan betekenen voor Fons Jacobs als burgemeester van Helmond. Als trouw lezer weet ik dat waar Geen Stijl haar tanden heeft ingezet grote gevolgen kan hebben. Ministers en ander hooggeplaatsten kunnen hier over meepraten.

 Klik hier voor de website van Geen Stijl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: