Volksbelang tekent beroep aan tegen vergunning 2e coffeeshop

Gezien gisteren al op de site van het Eindhovens Dagblad dat er vandaag een artikel verschijnt van de hand van Hans Vermeeren waarin melding wordt gemaakt dat Woningbouwvereniging Volksbelang naar de rechter stapt om de komst van de 2e coffeeshop tegen te houden.
Dit had ik al op woensdagavond persoonlijk van de directeur van Volksbelang, Johan Flemminks Smid, gehoord en gisteren op mijn weblog gezet.
Volksbelang kan er niet meer onderuit om het Koninginnehof niet te bouwen anders werd het hele project nog afgeblazen ook.
Bij de corporatie zijn ze laaiend op het gemeentebestuur dat zo onzorgvuldig te werk gaat door het aanwijzen van zo een verkeerde locatie voor een coffeeshop.
Dit geeft de burger weer een beetje moed en nu maar hopen dat de rechter in het voordeel van Volksbelang beslist en dat burgemeester Jacobs bakzeil haalt.

Als je onderstaand bericht leest klopt het verhaal van burgemeester Jacobs ook al niet.
ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM – De sluiting van alle coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom heeft geleid tot minder drugstoeristen, illegale drugshandel en -overlast. Dat blijkt uit tussentijdse meetresultaten die de gemeente donderdagmiddag bekend heeft gemaakt.
Hieronder het Koninginnehof wat bestaat uit 2 locaties, een aan de Noord Koninginnewal en een aan de Kluisstraat en het Zuidende.

Kluisstraat20zuidende Kluisstraat Klik op de foto’s.

Eén opmerking over 'Volksbelang tekent beroep aan tegen vergunning 2e coffeeshop'

 1. BERGEN OP ZOOM – De sluiting van de coffeeshops werkt crimineel gedrag van sommige (groepen) jongeren in Roosendaal en Bergen op Zoom in de hand.

  Het verkoopverbod biedt deze jongeren kansen in de illegale drugshandel. Daarvoor waarschuwt onder meer verslavingsorganisatie Novadic Kentron. “Door de sluiting is er een nieuwe markt ontstaan voor drugsrunnertjes en -dealers. Ze gaan werken in dienst van grote jongens, kopen een nieuwe scooter en verwerven snel aanzien”, constateert veldwerker Aydin Akkaya bezorgd.

  Zijn praktijkervaring lijkt te worden bevestigd door de recente drugsscan van Courage. Daarin wordt gewaarschuwd voor ‘enkele (Marokkaanse) jeugdgroepen die zich bezighouden met de handel in softdrugs’, al dan niet gestuurd door grotere criminele organisaties. Ook inwoners van de binnenstad en woonwijken in Roosendaal signaleren dit probleem. “Het zijn Marokkaanse jongeren die de straat op agressieve wijze proberen over te nemen”, aldus een woordvoerder in Roosendaal

  Courage signaleert nog een probleem: het team zegt niet te weten waar de lokale jeugd softdrugs koopt nu de coffeeshops zijn gesloten. Akkaya zegt daar vanuit zijn veelvuldige contacten met jongeren wel zicht op te hebben: “Jonge gebruikers die een auto hebben rijden nu naar Etten-Leur en Breda. De anderen zijn vooral aangewezen op de illegale markt.”

  Akkaya zegt dat ook deze migratie criminalisering van gebruikende jongeren in de hand werkt: “Als ze naar een coffeeshop in een andere stad rijden, kopen ze meteen wat extra om aan andere gebruikers in Roosendaal of Bergen op Zoom te verkopen. Zo crexc3xaber je nieuwe dealers.” Het risico bestaat volgens Akkaya dat deze jongeren ook harddrugs meenemen: “Dan krijg je weer de ouderwetse mix van soft- en harddrugs waartegen de coffeeshops nou juist bedoeld waren.” Door de ‘duik in de illegaliteit’ vreest de veldwerker ‘het contact met de gebruikers kwijt te raken’.

  De praktijkman heeft geen aanwijzingen dat de sluiting van de shops van invloed is op de prijs van een jointje. Wel heeft heeft hij (medische) zorgen over het toenemende gebruik van chemische stoffen, zoals Heavy Weight. Henneptelers en -handelaren voegen dit soort verzwarende middelen toe aan de hennep voor extra gewicht en verdiensten. “Maar het is natuurlijk de vraag wat het met je gezondheid doet.”

  Courage zegt dat de aanpak van jeugdgroepen bij de softdrugshandel prioriteit krijgt. Ook wordt er voortaan per kwartaal bekeken hoe de drugshandel onder de jeugd zich ontwikkelt.

  Bron:
  http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/66639…er-criminaliteit.ece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: