Draaikonterij inzake 2e coffeeshop in Helmond

Gisteravond kwam als laatste agendapunt in de commissie ABA de vergunningverlening voor de 2e coffeeshop aan de Noord Koninginnewal aan de orde. Om maar meteen met de deur in huis te vallen de 2e coffeeshop die komt er. Formeel zou de gemeenteraad dit nog kunnen tegenhouden maar dit zal niet gaan gebeuren. Er is alleen nog maar beroep mogelijk door het vragen van een voorziening bij de rechtbank.

Alleen het CDA was en is tegen een 2e coffeeshop en zegt ongelukkig te zijn wat betreft de locatie keuze omdat de veilgheid en leefbaarheid in het geding is.
Helmond Actief is helemaal om en is voortaan tegen alles wat maar iets met drugs te maken heeft.

Veel moeite heb ik met die partijen die net voor de verkiezingen met veel bombarie uitlatingen gedaan hebben dat ze radicaal tegen de vestiging van een coffeeshop aan de Noord Koninginnewal waren en die nu na de verkiezingen wel voor zijn. Een schrijnend voorbeeld noem ik dan de partij van wethouder Peter Tielemans die als Centrummanager het een ontverantwoorde maatschappelijke actie vond en nu bij monde van Berrie Smits laat horen dat de combinatie SDOH, Helmondse Belangen en D66 nu voor de vestiging zijn omdat de regels gezien de ingebrachte zienswijzen wat aangescherpt zijn. Als je wethouder bent schijnen de belangen voor de burgers in eens anders te liggen. In mijn ogen dus puur kiezersbedrog en dan vinden ze het vreemd dat er in Helmond zo weinig mensen naar de stembus gaan.

Voor de duidelijkheid de leden van de commissie ABA zijn: J. van Aert namens Trots op Nederland, M. van Wetten CDA, M.Tijani PVDA, R. v.d. Made Groen Links, E. de Vries SP. T van Mullekom Helmond Actief, M. Rieter Helder Helmond, E. Niessen VVD, L. Smits SDOH-Helmondse Belangen-D66 en de voorzitter van de Cie ABA J. Boetzkes PVDA.
Allemaal voor dus behalve M. van Wetten en T. van Mullekom en zodoende had burgemeester Jacobs een bijzonder gemakkelijke avond want veel tegengas heeft hij niet meer gekregen wat voor mij onbegrijpelijk was gezien de hoeveelheid instanties en personen die de locatiekeuze niet zagen zitten.
Ik heb het hele debat op film staan en kan zodoende nog eens terug kijken en luisteren om in stemming te komen.
Cie_aba_1 Cie_aba_2 Klik op de foto’s.

Eén opmerking over 'Draaikonterij inzake 2e coffeeshop in Helmond'

  1. nogmaals de heren zitten er niet voor de burger zijn belang maar voor het eigen belang
    vrij vertaald voor hun eigen knipbeurs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: