Gebakken lucht

Het was gisteren weer dringen op de Helmondse weekmarkt wat betreft de politieke partijen die hun boodschap aan de man trachten te brengen.
Stuk voor stuk beloven ze naar de burgers te luisteren en dat ze zich daarvoor volledig zullen inzetten.
Het is echter schrijnend om te moeten ervaren dat het vaak maar loze beloften zijn want als ze eenmaal op het pluche zitten lijkt het alsof ze al die beloften weer vergeten zijn.

November 2008 maakt burgemeester Jacobs de door hem 3 aangewezen plaatsen openbaar voor mogelijke vestiging van een 2e coffeeshop.
Allerlei instanties en omwonenden vallen daarna over hem heen om hun bezwaren kenbaar te maken.
Het blijft daarna 1 jaar stil ondanks dat er op elke Klankbordgroepvergadering om meer duidelijkheid wordt gevraagd. November 2009 geeft Jacobs in de Klankbordgroepvergadering aan niemand te hebben en dat de procedure 1 of misschien wel 2 jaren vertraging krijgt. Pure leugen van Jacobs want nog geen 3 maanden verder kan er op eens een vergunning verleend worden.

Gezien de heisa die dan ontstaat verschuilt de burgemeester zich en zegt nooit geen reacties gehad te hebben dat de aangewezen locatie niet goed zou zijn. Wederom een pure leugen. Er is gedurende het gehele proces in elke vergadering van het centrum gewezen op de verkeerde keuzes die er gemaakt zijn en zelfs B & W en alle fractievoorzitters hebben in november 2008 al brieven gehad waarin met klem geprotesteerd wordt tegen het dwaze voornemen. Download mogelijke_coffeeshop.doc Ook de politiek (Helder Helmond) heeft dit gedaan, klik hier, voor de brief.

Ik weet niet wat de burger nog meer had kunnen doen maar het lijkt er op dat het merendeel van de Helmondse politiek zich nu verschuilt achter procedure regels.
Een grote schande vind ik dit dat met het protest van bewoners en allerlei instanties niets gedaan dreigt te worden omdat men niet beschuldigd wil worden van stemmenwinnerij. Anders heeft men de mond vol van voortschrijdend inzicht als er keuzes gemaakt zijn anders zoals deze wel beloofd waren.
Ik kijk het nog even aan en dan keer ik het hele politieke gebeuren de rug toe, zoals zo velen Nederlanders al eerder gedaan hebben. Dit heeft niets te maken met het niet krijgen van mijn zin maar aan het in stand houden van zo’n schijndemocratie verleen ik geen verdere medewerking meer.
Verkiezingprop1 Verkiezingprop2 Gebakken_lucht_2 Klik op de foto’s.Verkiezingprop3

Eén opmerking over 'Gebakken lucht'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: