Homo haat in Helmond

Renato Zamagna, de vriend van Peter Tielemans, is in de nacht van dinsdag op woensdag in elkaar geslagen in cafxc3xa9 Maxim aan de Marktstraat.
De digitaal designer geboren in Brazilixc3xab had dit te danken dat hij als homo een pilsje kwam drinken in het cafxc3xa9 waar voornamelijk Turken komen.
Nog voordat hij zijn 1e pilsje op had werd hem dringend bevolen weg te wezen maar het was nog niet gezegd of hij kreeg de nodige klappen.
Ook de eigenaar Ahmet Yarar zou zich volgens de aanklacht niet onbetuigd hebben gelaten en zou ook geslagen hebben.
Renato Zamagna heeft zich nog dezelfde nacht gemeld in het ziekenhuis waar onder meer een hersenschudding en een gebroken kaakbeen werden geconstateerd.
Peter Tielemans heeft aangifte van het voorval gedaan en later ook nog eens voor bedreiging omdat hij de publiciteit had gezocht.
Nadat hij persoonlijk burgemeester Jacobs had ingelicht is de eigenaar volgens ooggetuigen woensdagavond rond 19.00 uur door de Politie meegenomen voor verder verhoor.
Omwonenden klagen ook al langer over geluidsoverlast veroorzaakt door dit cafxc3xa9 en hebben dit kenbaar gemaakt op een klankbordgroep bijeenkomst van de gemeente Helmond.
Maximjpg Renato_zamagna Klik op de foto’s.

0 gedachten over “Homo haat in Helmond

  1. Ik vraag me af of als een andere homo dan de vriend van Tielemans dit was overkomen, er ook zoveel aandacht aan zou worden besteed. Kennelijk wist hij al dat hij daar niet erg welkom was, en dan blijf je er beter weg. Als ik me ergens niet welkom voel, blijf ik er ook weg.
    Ik wil hiermee het gedrag van de kastelein en bezoekers niet goedpraten.

  2. Het is te gek voor woorden dat dit in deze huidige maatschappij nog gebeurt. Ik heb het bericht ook elders gelezen en geloof dat de cafeeigenaar aangepakt is en dat hij zijn zaak waarschijnlijk moet sluiten!

    GOED ZO!

    Als bezoeker van een bar hoor je je veilig te voelen en Renato was ALLES behalve veilig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: